“ZIM KINGSTON” vaa container na mu ina ua uma se afa

Na fetaiaʻi le vaa koneteina o le “ZIM KINGSTON” ma se afā ina ua lata ina taunuu i le uafu o Vancouver i Kanata, ma māfua ai ona paʻuʻū le tusa ma le 40 containers i le sami.O le faalavelave na tupu latalata i le Juan de Fuca Strait.E valu pusa ua maua, ma e lua o atigipusa na misi o lo'o i ai se afi fa'afuase'i.Mea mata'utia.

E tusa ai ma le US Coast Guard, "ZIM KINGSTON" na lipotia le paʻu o pusa pusa i luga o le fata, ma e lua o pusa taʻe o loʻo i ai foi mea mataʻutia ma mu.

Na taunu’u le va’a i le vai e lata ane i Vitoria pe tusa o le 1800 UTC i le aso 22 o Oketopa.

Peita’i, i le aso 23 o Oketopa, e lua containers o lo’o i ai ni oloa mata’utia i luga o le va’a na mu i le tusa o le 11:00 i le taimi i le lotoifale ina ua fa’aleagaina.

Faaalia e le Canadian Coast Guard e tusa ma le 10 containers na mu i le tusa o le itula e 23:00 i lea po, ma ua atili ai ona sosolo le afi.O le vaa lava ia e le o mu i le taimi nei.

2

E tusa ai ma le Canadian Coast Guard, e 16 mai le 21 seila o loʻo i luga o le vaʻa ua vave ona aveese.O isi seila e toalima o le a nonofo i luga o le vaa e galulue faatasi ma le pulega tau afi.O le auvaa atoa a le ZIM KINGSTON, e aofia ai ma le kapeteni, ua fautuaina e le pulega a Kanata e lafoai le vaa.

Na faailoa foi e le Canadian Coast Guard faamatalaga muamua o le afi na amata mai totonu o nisi o container ua faaleagaina i luga o le vaa.Pe tusa o le 6:30 i le aoauli o lea aso, sa iai se afi i totonu o pusa e 6.E mautinoa lava o le 2 oi latou sa i ai le 52,080 kilokalama o le potassium amyl xanthate.

O le vaila'au o se fa'aputu sulfur fa'aola.O lenei oloa o le pauta samasama mama, solu i le vai, ma e manogi leaga.E masani ona faʻaaogaina i totonu o pisinisi eli e vavae ese ores e faʻaaoga ai se faiga faʻafefe.O le fa'afeso'ota'i ma le vai po'o le ausa o le a fa'asa'oloto ai le kasa mu.

Ina ua maeʻa le faʻalavelave, aʻo faʻaauau pea ona mu le vaʻa ma tuʻuina atu kasa oona, na faʻatūina e le Coast Guard se nofoaga faʻafuaseʻi e 1.6 kilomita faataamilo i le vaʻa koneteina na malepe.Sa fautuaina foi e le Coast Guard tagata e le o iai se sootaga ina ia o ese mai lea nofoaga.

A maeʻa suʻesuʻega, e leai ni oloa e pei o fata, apefai poʻo taʻavale lima na gaosia e le matou kamupani i luga o le vaʻa, faʻamolemole faʻamautinoa.


Taimi meli: Oke-23-2021