US oloa faaulufale mai ia Aokuso o le a setiina se faamaumauga!

E tusa ai ma le National Retail Federation (NRF), e foliga mai o Aukuso o le masina sili lea ona leaga mo tagata Amerika i le Pasefika.
Talu ai o le sapalai sapalai ua ova le uta, ua faʻamoemoe o le numera o containers e ulufale atu i Amerika i Matu o le a faʻamautu ai se faʻamaumauga fou mo le manaʻomia o felauaiga i le vaitau o aso malolo.I le taimi lava e tasi, na tuʻuina atu foʻi e Maersk se lapataiga e faʻapea o le a feagai le sapalai sapalai ma le tele o le mamafa i lenei masina, e faʻamalosia e le kamupani tagata faʻatau e toe faʻafoʻi containers ma chassis i se taimi vave e mafai ai.
Na valoia e le ofisa o le NRF i le lalolagi atoa i le Aso Faraile, o oloa faaulufale mai a Amerika ia Aokuso o le a oo atu i le 2.37 miliona TEUs.Ole a sili atu ile aofa'i ole 2.33 miliona TEUs ile masina o Me.
Fai mai le NRF o le aofaʻi sili lea o masina talu ona amata siaki pusa mai fafo i le 2002. Afai e moni le tulaga, o faʻamaumauga mo Aukuso o le a siitia i le 12.6% i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.
Na taʻua e Maersk i se faʻatalanoaga a tagata faʻatau i le vaiaso talu ai, ona o le faʻateleina o le faʻalavelave, e "manaʻomia se fesoasoani taua mai tagata faʻatau."Na ta‘ua e le kamupani uta container tele i le lalolagi, ua umi atu le taimi na taofia ai e tagata faatau containers ma chassis nai lo le mea masani, ma mafua ai ona le lava oloa faaulufale mai ma ua faateteleina ai le tuai i uafu e malaga ese atu ai ma taunuu i ai.
"O le fealua'i o uta uta o se lu'itau, o le umi o le uta o uta i totonu o le nofoaga, faleteuoloa, po'o le nofoaafi, o le sili atu lea ona faigata le tulaga."Fai mai Maersk, "Ou te faʻamoemoe o le a toe faʻafoʻi e le au faʻatau le taʻavale ma pusa i se taimi vave e mafai ai. O le a mafai ai e i matou ma isi kamupani faʻatau oloa ona maua le avanoa e toe faʻafoʻi atu ai meafaigaluega i le uafu o loʻo manaʻomia tele i se saoasaoa vave."
Fai mai le kamupani vaʻa o le a faʻalautele itula pisinisi ma tatala i le Aso Toʻonaʻi e faʻavave ai felauaiga o uta.
Na fa’aopoopo mai e Maersk e fa’apea, o le tulaga o lo’o i ai nei e foliga mai e le vave ona muta.
Na latou fai mai: "Matou te le o faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻalavelave i se taimi pupuu ... I se isi itu, o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o le tele o felauaiga o le pisinisi atoa seia oʻo i le amataga o le 2022 pe sili atu foi."

Le au fa'atau pele, fa'avave ma okafatamaapefaimai ia i matou, o le a naʻo le maualuga ma le maualuga o le uta i se taimi puupuu, ma o le le lava o pusa o le a faʻateleina le utiuti.

 


Taimi meli: Aukuso-11-2021